View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
13930Bug reports[All Projects] Survey takingpublic2019-05-02 14:43
ReportergslinesAssigned Tomarkusfluer 
PrioritynoneSeveritymajor 
Status assignedResolutionopen 
Product Version3.13.x 
Target VersionFixed in Version 
Summary13930: Question index doesn't jump back or forth when using survey with barely customised theme
Description

We are having issues when taking a survey that has "Show question index / allow jumping" set to "Full", and it's using a theme extending one of the stock ones. The theme is barely customised (a logo, and some colour changes through css in custom.css). When taking the survey and attempting to go back to a previous group or forward to a subsequent group through the Question Index dropdown at the top, the request is ignored and the participant is taken to the next screen.

Question Index is heavily used by a large number of our users, and this problem is currently a show-stopper.

Steps To Reproduce
  1. Import theme called "McMaster" (attached, based on bootswatch)
  2. Import survey structure (attached). Make sure it's using McMaster theme.
  3. Preview survey
  4. Answer "Yes" to 1st question, click "Next" (land on Participant Profile group)
  5. Answer Yes/No question, click "Next" (land on Curren Communication Channels)
  6. Go to Question index at the top right and try to move to a subsequent group that is not the next one (for example, to "What is the greatest opportunity?"). The jump doesn't happen, you are taken to the next screen .
  7. Go to Question index again and choose a previous group (for example, "Participant profile"). The jump doesn't happen, you are taking to the next screen.
  8. Change survey theme to "bootswatch", and go through steps 3-7. The question jumping works as expected.
TagsNo tags attached.
Complete LimeSurvey version number (& build)Version 3.13.2+180709
I will donate to the project if issue is resolvedNo
BrowserFirefox Quantum 60.0.2 (64-bit) and Google Chrome Version 56.0.2924.87 (64-bit)
Database & DB-Versionmysql Ver 14.14 Distrib 5.5.60, for Linux (x86_64) using readline 5.1; Limesurvey dbversionnumber = 353
Server OS (if known)CentOS 6.9
Webserver software & version (if known)Apache/2.2.15 (Unix)
PHP Version5.6.36

Relationships

related to 13936 closedDenisChenu Bootswatch inherit everyting to no: deactivate container 

Activities

gslines

gslines

2018-08-01 22:45

reporter  

McMaster.zip (117,303 bytes)
limesurvey_survey_647586.lss (54,135 bytes)
DenisChenu

DenisChenu

2018-08-02 08:59

developer   ~48648

Last edited: 2018-08-02 09:03

View 2 revisions

OK, i import template + survey, i test : bad behaviour.
I deactivate ajaxMode on Survey : good behaviour.

What you can do : edit config.xml, set <ajaxmode>off</ajaxmode>, and go to the template manager part and click on reset. I think it work.

PS : Hey : this survey is great ! quota at 0 (updatable) + complete index

DenisChenu

DenisChenu

2018-08-02 09:00

developer  

gslines

gslines

2018-08-02 15:27

reporter   ~48649

Thank you for the quick response, Denis! I will give it a try.

Does this mean you don't recommend using Ajax Mode on any extended theme for now?

Thank you,

Ginet

gslines

gslines

2018-08-02 15:59

reporter   ~48650

Also, when I turn "Ajax mode" off, the "container" css class is replaced by the "container-fluid" class in the outerframeContainer element. I would prefer to keep the styling the "container" class gives.

With Ajax Mode on:
<div class=" outerframe container " id="outerframeContainer">

With Ajax Mode off:
<div class=" outerframe container-fluid " id="outerframeContainer">

Thanks,

Ginet

DenisChenu

DenisChenu

2018-08-02 18:37

developer   ~48652

Last edited: 2018-08-02 18:50

View 2 revisions

About container : you can force it : https://github.com/LimeSurvey/LimeSurvey/blob/108cf3522890408673977783c9bce8564fdfe189/themes/survey/vanilla/views/subviews/content/outerframe.twig#L21

But best : report a second issue :)

Reported : https://bugs.limesurvey.org/view.php?id=13936

gslines

gslines

2018-08-02 19:16

reporter   ~48653

Hi Denis,

Sorry about that cross-posting, and thank you for entering it in a separate bug report.

Turning the "ajax mode" off seems to have made the trick. However, I still want to know if that means having ajax mode ON is not recommended at this moment. I am asking because I have users using other themes inheriting from bootswatch, so they are potentially flawed the same way.

Thanks!!

Ginet

Issue History

Date Modified Username Field Change
2018-08-01 22:45 gslines New Issue
2018-08-01 22:45 gslines File Added: McMaster.zip
2018-08-01 22:45 gslines File Added: limesurvey_survey_647586.lss
2018-08-02 08:59 DenisChenu Note Added: 48648
2018-08-02 09:00 DenisChenu Assigned To => markusfluer
2018-08-02 09:00 DenisChenu Status new => assigned
2018-08-02 09:00 DenisChenu File Added: Capture du 2018-08-02 09-00-19.png
2018-08-02 09:03 DenisChenu Note Edited: 48648 View Revisions
2018-08-02 15:27 gslines Note Added: 48649
2018-08-02 15:59 gslines Note Added: 48650
2018-08-02 18:37 DenisChenu Note Added: 48652
2018-08-02 18:50 DenisChenu Note Edited: 48652 View Revisions
2018-08-02 19:16 gslines Note Added: 48653
2019-05-02 14:43 DenisChenu Relationship added related to 13936