View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
16338Bug reports_ Unknownpublic2020-05-28 21:47
Reporterrudydehaas Assigned To 
PrioritynoneSeveritypartial_block 
Status newResolutionopen 
Product Version4.2.5 
Summary16338: error report not visible
Description

I am getting an error after adding subquestions - but the error bar either hides or does not contain the msg. See screenshot below.

Steps To Reproduce

Setting up array F question. Use quick add to add subquestions; ";" as delimiter; answer options from label set that worked for other questions.

TagsNo tags attached.
Complete LimeSurvey version number (& build)Limesurvey4.2.5+200526.tar.gz - downloaded yesterday. Installed (new DB) this morning
I will donate to the project if issue is resolvedNo
Browserfirefox under gnome (default for debian)
Database & DB-Versionmysql (mariadb)
Server OS (if known)debian 9
Webserver software & version (if known)latest Apache
PHP Version7.2 and 7.3 installed.

Activities

rudydehaas

rudydehaas

2020-05-27 23:11

reporter  

DenisChenu

DenisChenu

2020-05-28 08:03

developer   ~58065

Can you

  1. activate console,
  2. go on network
  3. Check in list if you have 500 error
rudydehaas

rudydehaas

2020-05-28 15:26

reporter   ~58074

I am sorry but I have no idea what you mean. Lime does not appear to produce log files.. ??? .. I looked at config.php (application/config) for a log file parameter but saw nothing useful for this. The wiki manual does seem to have anything to explain where/how to find logs either. My apache logs do not show any errors on this.

If "activate console" means login as admin, great.. but I see nothing that matches "go on network" so is there a "network" admin panel or pop up debugger I'm not seeing?

The DB has a table on expression errors which does record an error:
Warning in ./libraries/sql.lib.php#613
count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Backtrace

./libraries/sql.lib.php#2128: PMA_isRememberSortingOrder(array)
./libraries/sql.lib.php#2079: PMA_executeQueryAndGetQueryResponse(
array,
boolean true,
string 'ulethevals',
string 'expression_errors',
NULL,
NULL,
NULL,
NULL,
NULL,
NULL,
string '',
string './themes/pmahomme/img/',
NULL,
NULL,
NULL,
string 'SELECT * FROM expression_errors',
NULL,
NULL,
)

rudydehaas

rudydehaas

2020-05-28 15:32

reporter   ~58075

That's actually an error in phpmyadmin - not lime. Sorry, hit "add note" without thinking. my phpmyadmin is out of date (uses php 5.6) and I'll update it later this morning.

DenisChenu

DenisChenu

2020-05-28 15:46

developer   ~58076

About copnsole,

Here with firefox

See the 1st one (POST) : you have surely a 500 error here.
If you set debug at 2 : this 500 error shown the file with error

Best is to just check XHR at right

rudydehaas

rudydehaas

2020-05-28 16:33

reporter   ~58077

0 - Thanks for the quick responses! Much appreciated.

1 - ah.. I'm being retarded (debile) today .. I'll replicate the error later and hope to see how to start that console then.

2- apache shows some "500" errors from yesterday: e.g.

[27/May/2020:14:54:07 -0600] "POST /index.php/admin/questioneditor/sa/saveQuestionData/gid/1/sid/519919 HTTP/1.1" 500 4453 "https://www.wadocan.org/index.php/admin/questioneditor/sa/view/surveyid/519919/gid/1/landOnSideMenuTab/structure" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:68.0) Gecko/20100101 Firefox/68.0"
[27/May/2020:14:54:53 -0600] "POST /index.php/admin/questioneditor/sa/saveQuestionData/gid/1/sid/519919 HTTP/1.1" 500 4952 "https://www.wadocan.org/index.php/admin/questioneditor/sa/view/surveyid/519919/gid/1/landOnSideMenuTab/structure" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:68.0) Gecko/20100101 Firefox/68.0"

rudydehaas

rudydehaas

2020-05-28 21:47

reporter   ~58086

I have no idea why .. but I just created a new survey with some of the same questions that caused the failure yesterday with no problems at all.

Nothing has changed except that I added two brackets to the sql.lib.php file for phpmyadmin to correct the error shown above and cleared the browser cache before starting.

No permissions were changed anywhere. My default for all of web directories is -R www-data:www-data and that's how it was installed yesterday. I don't see why it would matter but DB perms are GRANT SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE, CREATE, DROP, INDEX, ALTER,CREATE TEMPORARY TABLES ON etc etc

Issue History

Date Modified Username Field Change
2020-05-27 23:11 rudydehaas New Issue
2020-05-27 23:11 rudydehaas File Added: Screenshot from 2020-05-27 14-55-34.png
2020-05-28 08:03 DenisChenu Note Added: 58065
2020-05-28 15:26 rudydehaas Note Added: 58074
2020-05-28 15:32 rudydehaas Note Added: 58075
2020-05-28 15:46 DenisChenu Note Added: 58076
2020-05-28 15:46 DenisChenu File Added: Capture d’écran du 2020-05-28 15-45-41.png
2020-05-28 16:33 rudydehaas Note Added: 58077
2020-05-28 21:47 rudydehaas Note Added: 58086