View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
16269Bug reportsSurvey participants (Tokens)public2020-07-02 14:20
Reporterresult Assigned To 
PriorityhighSeveritypartial_block 
Status newResolutionopen 
Product Version4.2.x 
Summary16269: "Start bounce processing" menu item doesn't work
Description

As shown here in the manual: https://manual.limesurvey.org/Email_bounce_tracking_system#Starting_Bounce_Processing_in_v3.0

The menu item "Start bounce processing" targets #, but doesn't do anything. No ajax request, nothing is happening.

If you call /index.php/admin/tokens/sa/bounceprocessing/surveyid/XXXXXX directly, it works normally.

Tagsbug
Complete LimeSurvey version number (& build)Version 4.2.3+200511
I will donate to the project if issue is resolvedNo
Browserall
Database & DB-Versionmysql
Server OS (if known)
Webserver software & version (if known)Apache
PHP Version7.3.17

Activities

edv

edv

2020-06-25 11:32

reporter   ~58448

I am on Debian 10.4 with LS 4.3.1 (onother installation of LS 4.1.15 has same problem).
I followed manual.limesurvey.org/email_bounce_tracking_system but had no success.

I have php7.3.14 installed. The php-imap module is enabled.
I use postfix and courier (imap + pop3).

I have configured the e-mail address of an local user (which exists...) as bounce address in both, the global config and at a test survey.
If i use broken mail addresses for tests the bounce messages are coming to the users mailbox.
courier works on 127.0.0.1:110 (pop) and 127.0.0.1:143 (imap). I can verify its working, telneting to on of the ports and giving the necessary commands (user, pass...)
All OK.
The courier installation is only for Limesurvey, only one user, only for bounce tracking.
The bounce messages are there in the users Maildir, but LS dont want to read it.

When i try to use it on the survey (start bounce processing), nothing happens.
Even when i use a false password or such. No reaction, no messages.
When i look at the ports 110 / 143, there is no traffic, not a single packet.
(Imap and Pop are only on the local machine, so i dont need any ssl or such)

Klangreich

Klangreich

2020-06-30 23:07

reporter   ~58601

I can copy that behaviour on a hosted webspace with php 7
Manually hitting the url works but the button does nothing.

edv

edv

2020-07-01 13:20

reporter   ~58613

Hi,

the URL to show participants of the survey is "/index.php/admin/tokes/sa/browse/surveyid/<number>" .
The URL which is shown if i put the mouse pointer on "start bounce processing" is the same. Just "/index.php/admin/tokes/sa/browse/surveyid/<number>"

The URL for "bounce settings" is "admin/tokens/sa/bouncesettings/surveyid" ... "bouncesettings"!
For the e-mail functions on the same pull down menu there are of cource own, special URLs
Only the "start bounce processing" button has no relevant function name in his URL, but "browse".
Maybe this could be of any interest?
Please see the included picture.

regards
EDV

Bounce02.png (180,243 bytes)
edv

edv

2020-07-02 14:20

reporter   ~58648

I can confirm, that calling "/index.php/admin/tokens/sa/bounceprocessing/surveyid/XXXXXX" directly makes the "bounce processing" work like expected.

So, maybe by pressing the button only the wrong function is called.

Issue History

Date Modified Username Field Change
2020-05-13 18:00 result New Issue
2020-05-14 16:41 ollehar Priority none => high
2020-05-14 16:41 ollehar Severity minor => partial_block
2020-06-25 11:32 edv Note Added: 58448
2020-06-30 23:07 Klangreich Note Added: 58601
2020-06-30 23:08 Klangreich Tag Attached: bug
2020-07-01 13:20 edv Note Added: 58613
2020-07-01 13:20 edv File Added: Bounce02.png
2020-07-02 14:20 edv Note Added: 58648