View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
15388Bug reports[All Projects] Otherpublic2019-10-09 16:24
ReporterHQINTEGRATION Assigned Toeddylackmann  
PrioritynoneSeveritymajor 
Status assignedResolutionopen 
Product Version3.18.0 
Target VersionFixed in Version 
Summary15388: Asian characters stored in back end but not in front end
Description

While having a survey in any asian language (Korean, Japanese, Chinese,...) when a customer answers the survey the asian characters are stored in database as question marks (????), but when you edit these responses in the administration side of the application, these are properly stored with the correct asian characters.

Steps To Reproduce
  1. Create a survey in some languanges, for example english default language and Japanese.
  2. Answer this survey in Japanese.
    --> here you will get the question mark as Japanese characters.
  3. Go to the administration side and access the survey.
  4. Look for the survey answer.
  5. Edit the answers with Japanese characters.
    --> here you will get the answers properly stored.
Additional Information
  • Limesurvey 3.18
  • Windows server (xammp)
  • SQL SERVER 2008 in production SQL SERVER 2017 in test
TagsNo tags attached.
Complete LimeSurvey version number (& build)Version 3.18.0+190923
I will donate to the project if issue is resolvedNo
BrowserFirefox
Database & DB-VersionMSSQL 2008 and MSSQL 2018
Server OS (if known)Windows Server 2012 R2
Webserver software & version (if known)
PHP VersionPHP Version 5.5.37

Activities

eddylackmann

eddylackmann

2019-10-08 15:11

developer   ~53950

@HQINTEGRATION did you check the charset configuration of your database / tables ?

DenisChenu

DenisChenu

2019-10-08 15:23

developer   ~53952

Maybe related to

SQL SERVER 2008 in production SQL SERVER 2017 in test

HQINTEGRATION

HQINTEGRATION

2019-10-09 11:42

reporter   ~53963

Hi,

@eddylackmann, I have checked it. But it dont looks like a database problem, because if you save the data in the respones viewer, it works fine. If it will be a database/table problem, would file from all pages.

HQINTEGRATION

HQINTEGRATION

2019-10-09 16:24

reporter   ~53976

Hi,

thinking about this issue the problem can be resumed as when a insert is done, the characters are saved as ????, but in update operations is saved properly.

Perhaps can be a workaround starting point....

Issue History

Date Modified Username Field Change
2019-10-08 12:08 HQINTEGRATION New Issue
2019-10-08 15:09 eddylackmann Assigned To => eddylackmann
2019-10-08 15:09 eddylackmann Status new => assigned
2019-10-08 15:11 eddylackmann Note Added: 53950
2019-10-08 15:23 DenisChenu Note Added: 53952
2019-10-09 11:42 HQINTEGRATION Note Added: 53963
2019-10-09 16:24 HQINTEGRATION Note Added: 53976