View Issue Details

This bug affects 1 person(s).
 8
IDProjectCategoryView StatusLast Update
15335Bug reportsUser / Groups / Rolespublic2021-03-22 12:05
Reportermdc_limesurvey Assigned Toc_schmitz  
PrioritynoneSeverityminor 
Status assignedResolutionopen 
Product Version3.17.x 
Summary15335: When adding an new survey admin, the password mail is sent with an invalid sender.
DescriptionWhen the mail for the new user is generated, than the invalid sender "your-email@example.net" will be used.
This will also happens when an valid siteadmin is set.
Steps To Reproduce1. create an new survey admin
2. send the mail for the new admin.
Additional InformationWhen set the sitebounce mail address to the same as the siteadmin mail, then it will work.
TagsNo tags attached.
Bug heat8
Complete LimeSurvey version number (& build) 3.18.0+190923
I will donate to the project if issue is resolvedNo
Browser
Database & DB-VersionMariaDB-server-10.2.27-1.el7.centos.x86_64
Server OS (if known)CentOS version 7.7.1908
Webserver software & version (if known)httpd-2.4.6-90.el7.centos.x86_64
PHP Version7.3

Activities

DenisChenu

DenisChenu

2019-09-27 08:20

developer   ~53727

Check your global settings …
mdc_limesurvey

mdc_limesurvey

2019-09-27 08:50

reporter   ~53729

For what??
DenisChenu

DenisChenu

2019-09-27 08:57

developer   ~53730

https://manual.limesurvey.org/Global_settings#Email_settings
Default site admin email
mdc_limesurvey

mdc_limesurvey

2019-09-27 11:04

reporter   ~53731

The "Default site admin email" was set, but it looks like it is ignored in this context.
Only after additional set an "Bounce address" it will work. But why is an bounce address needed to invite an new admin?
cdorin

cdorin

2021-02-07 12:46

manager   ~61980

@ollehar, is there any reason why both default site admin emaill and bounce address need to be set up?
c_schmitz

c_schmitz

2021-03-22 08:29

administrator   ~63504

@mdc_limesurvey San you still reproduce this? If yes, what are your exact email settings configured in global settings?
mdc_limesurvey

mdc_limesurvey

2021-03-22 10:56

reporter   ~63516

Yes the problem still exists, but only now another sender addresses is used.
We have updated to 3.25.18+210316 in the meantime.
Now without setting an sitebounce mail address the mail will send as "apache@<hostname>.localdomain".
Here are the mail settings of the config file:
'siteadminemail' => 'foo@domain'
'emailmethod'=>'smtp',
'emailsmtphost' => 'localhost',
And here the global settings:
c_schmitz

c_schmitz

2021-03-22 11:35

administrator   ~63518

What happens if you switch to 'PHP' as method?
mdc_limesurvey

mdc_limesurvey

2021-03-22 11:53

reporter   ~63519

It will give the same result.

Issue History

Date Modified Username Field Change
2019-09-27 07:36 mdc_limesurvey New Issue
2019-09-27 08:20 DenisChenu Note Added: 53727
2019-09-27 08:50 mdc_limesurvey Note Added: 53729
2019-09-27 08:57 DenisChenu Note Added: 53730
2019-09-27 11:04 mdc_limesurvey Note Added: 53731
2019-11-01 17:26 c_schmitz Category User/User groups => User / Groups / Roles
2019-11-14 21:54 cdorin Assigned To => cdorin
2019-11-14 21:54 cdorin Status new => assigned
2021-02-07 12:46 cdorin Note Added: 61980
2021-02-07 12:46 cdorin Assigned To cdorin =>
2021-02-07 12:46 cdorin Status assigned => feedback
2021-03-22 08:29 c_schmitz Note Added: 63504
2021-03-22 10:56 mdc_limesurvey Note Added: 63516
2021-03-22 10:56 mdc_limesurvey File Added: Screenshot_2021-03-22 MDC LimeSurvey.png
2021-03-22 10:56 mdc_limesurvey Status feedback => new
2021-03-22 11:35 c_schmitz Note Added: 63518
2021-03-22 11:35 c_schmitz Assigned To => c_schmitz
2021-03-22 11:35 c_schmitz Status new => feedback
2021-03-22 11:53 mdc_limesurvey Note Added: 63519
2021-03-22 11:53 mdc_limesurvey Status feedback => assigned
2021-03-22 12:05 c_schmitz Summary When adding an new survey admin, the password mail is send with an invalid sender. => When adding an new survey admin, the password mail is sent with an invalid sender.