View Issue Details

This bug affects 1 person(s).
 8
IDProjectCategoryView StatusLast Update
17109Bug reports_ Unknownpublic2021-07-21 16:59
ReporterRetail1820 Assigned Toc_schmitz  
PriorityhighSeveritycrash 
Status feedbackResolutionopen 
Product Version3.25.12 
Summary17109: Lime Survey crashes when trying to upload files/images to Resources and email templates.
Description(First of all confirm that the actual version is 3.25.14, but it is not available in drop down box)
The LimeSurvey application crashes when I try to upload files or images under "Resources" in the Survey menu.
The same happens when I try to upload images to the body of the email and when I try to add files to the email (Email Templates).

In a previous survey (ID 325974) draft of the current one (ID 722842), I was able to upload files and images and add them to the e.mail, but now, when I try to do so, LimeSurvey crashes as well.
TagsNo tags attached.
Bug heat8
Complete LimeSurvey version number (& build)3.25.14
I will donate to the project if issue is resolvedNo
BrowserGoogle Chrome
Database & DB-Version365
Server OS (if known)
Webserver software & version (if known)
PHP Version?

Activities

Retail1820

Retail1820

2021-02-18 13:01

reporter  

Error Resources.PNG (59,941 bytes)   
Error Resources.PNG (59,941 bytes)   
Add files.PNG (72,877 bytes)   
Add files.PNG (72,877 bytes)   
ollehar

ollehar

2021-02-18 13:17

administrator   ~62353

What kind of image are you trying to upload?
Retail1820

Retail1820

2021-02-28 13:21

reporter   ~62567

The problem originates before uploading images (.png) or documents (pdf):

1. Menu "Survey configuration", option "Resources": when I select "Resources", LimeSurvey gets blocked (see "add resources" file).
2. Menu "Survey configuration", option "Email templates": When I select "insert image", (insert image 1), a screen to select the image is displayed and when I select "view server" (insert image 2), LimeSurvey crashes (insert image 3 and 4).
3. "Survey configuration" menu, option "Email templates": When I select "Add file to email", LimeSurvey crashes (add file 1).
add resources.JPG (97,923 bytes)   
add resources.JPG (97,923 bytes)   
Insert image 1.jpg (133,171 bytes)
Insert image 2.JPG (72,915 bytes)   
Insert image 2.JPG (72,915 bytes)   
Insert image 3.JPG (55,152 bytes)   
Insert image 3.JPG (55,152 bytes)   
Insert image 4.JPG (72,534 bytes)   
Insert image 4.JPG (72,534 bytes)   
Add file.JPG (106,528 bytes)
Add file 2.JPG (94,780 bytes)   
Add file 2.JPG (94,780 bytes)   
c_schmitz

c_schmitz

2021-03-01 18:18

administrator   ~62592

I cannot reproduce.
Can you check if you have any errors in the browser console?
Retail1820

Retail1820

2021-03-02 07:43

reporter   ~62596

After pressing "Resources", the screen remains inhibited for a few seconds (see file "Resources 1") and the message appears:
 "The page is not responding".
"You can either exit the page or wait for it to respond"
 (see file "Resources 2").

The message is the same when I try to insert an image in the body of the e.mail or when I try to add a file to the e.mail.
Resources 1.JPG (79,422 bytes)   
Resources 1.JPG (79,422 bytes)   
Resources 2.JPG (92,397 bytes)   
Resources 2.JPG (92,397 bytes)   
Retail1820

Retail1820

2021-03-02 18:54

reporter   ~62618

Hi C_Schmitz
I have tried to access Resources, insert an image in the e.mail or add a file to the e.mail from my work computer and the same problems occur.
Retail1820

Retail1820

2021-03-03 15:20

reporter   ~62665

Hi C_Schmitz
From the Microsoft Edge browser I have managed to access Resources, insert images and add files.
It is therefore a problem with Google Chrome
Google Chrome is the browser I usually use, could you please guide me on how to configure it?

Thank you very much.
Miguel Lara
ollehar

ollehar

2021-03-05 12:20

administrator   ~62754

Which version of Chrome are you using? You can find the exact version in "About" menu item. Please attach a screenshot of the popup that opens.
Retail1820

Retail1820

2021-03-06 11:23

reporter   ~62813

Hi Ollehar
Google Chrome Versión 89.0.4389.82 (Build oficial) (64 bits)
Thank you very much
Miguel
ollehar

ollehar

2021-03-09 14:09

administrator   ~62931

Can you click F12 when you get an error and check the "Console" tab in the window that opens?
Retail1820

Retail1820

2021-03-10 07:13

reporter   ~62983

Hi Ollehar
When I try to load "Resources", when I press F12, "Console",
these are the messages

JQMIGRATE: Migrate is installed, version 3.3.0
adminbasics.min.js:7936 AdminCore appendToLoad Object
adminbasics.min.js:7936 AdminCore appendToLoad Object
adminbasics.min.js:7936 AdminCore appendToLoad Object
adminbasics.min.js:7936 AdminCore appendToLoad Object
adminbasics.min.js:7936 AdminCore appendToLoad Object
adminbasics.min.js:7936 AdminCore appendToLoad Object
adminbasics.min.js:7936 AdminCore appendToLoad Object
adminbasics.min.js:7936 AdminCore appendToLoad Object
adminbasics.min.js:7936 AdminCore appendToLoad Object
adminbasics.min.js:7936 AdminCore appendToLoad Object
adminbasics.min.js:7936 AdminCore appendToLoad Object
adminbasics.min.js:7936 AdminCore AdminCore Object
adminbasics.min.js:7936 AdminCore TRIGGERWARNING Document ready triggered
adminbasics.min.js:7936 AdminCore saveBindings Object s.fn.init(0)
adminbasics.min.js:7936 AdminCore saveBindings Object s.fn.init
adminbasics.min.js:7936 AdminCore saveBindings Object s.fn.init
adminbasics.min.js:7936 AdminCore saveBindings Object s.fn.init
adminbasics.min.js:7936 AdminCore saveBindings Object s.fn.init
adminbasics.min.js:7936 AdminCore saveBindings Object s.fn.init
adminbasics.min.js:7936 AdminCore saveBindings Object s.fn.init
adminbasics.min.js:7936 AdminCore saveBindings Object s.fn.init(0)
adminbasics.min.js:7936 AdminCore saveBindings Object s.fn.init(1)
adminbasics.min.js:7936 AdminCore s.fn.init(1) on lsStopLoading run ƒ (e) {
                        adminCoreLSConsole.log("StopLoadingIconAnimation"), $(".lsLoadingStateIndicator").each(function (e, t) {
                            $(t).parent().prop("disabled", !1), …
adminbasics.min.js:7936 AdminCore ConfirmationModal calling
adminbasics.min.js:7936 AdminCore Number of Notification: 0
adminbasics.min.js:7936 AdminCore Number of Notification: 1
adminbasics.min.js:7936 AdminCore Number of Notification: 2
adminbasics.min.js:7936 AdminCore Number of Notification: 3
adminbasics.min.js:7936 AdminCore Number of Notification: 4
adminbasics.min.js:7936 AdminCore Number of Notification: 5
adminbasics.min.js:7936 AdminCore Number of Notification: 6
adminbasics.min.js:7936 AdminCore Number of Notification: 7
pjax.combined.min.js:1 PJAX options Object
adminbasics.min.js:7936 AdminCore Triggering panel animation
DevTools failed to load SourceMap: Could not load content for https://lara-serrano.limequery.com/tmp/assets/324259fd/build/adminbasics.min.js.map: HTTP error: status code 404, net::ERR_HTTP_RESPONSE_CODE_FAILURE
DevTools failed to load SourceMap: Could not load content for https://lara-serrano.limequery.com/tmp/assets/752a977b/build.min/js/adminsidepanel.js.map: HTTP error: status code 404, net::ERR_HTTP_RESPONSE_CODE_FAILURE
DevTools failed to load SourceMap: Could not load content for https://lara-serrano.limequery.com/tmp/assets/4d66bf62/moment-with-locales.min.js.map: HTTP error: status code 404, net::ERR_HTTP_RESPONSE_CODE_FAILURE
DevTools failed to load SourceMap: Could not load content for https://lara-serrano.limequery.com/tmp/assets/d82893f9/build/lstutorial.min.js.map: HTTP error: status code 404, net::ERR_HTTP_RESPONSE_CODE_FAILURE
DevTools failed to load SourceMap: Could not load content for https://lara-serrano.limequery.com/tmp/assets/2c740622/css/lime-admin-colors.css.map: HTTP error: status code 404, net::ERR_HTTP_RESPONSE_CODE_FAILURE
DevTools failed to load SourceMap: Could not load content for https://lara-serrano.limequery.com/tmp/assets/914fb639/bootstrap.min.css.map: HTTP error: status code 404, net::ERR_HTTP_RESPONSE_CODE_FAILURE
c_schmitz

c_schmitz

2021-03-10 09:49

administrator   ~62985

It works fine here also with Chrome. Maybe some plugin in Chrome?
Retail1820

Retail1820

2021-03-11 05:52

reporter   ~63248

Yes, I think it's my computer's Chrome settings too, but I don't know what feature I need to change. For the moment I have done the resource loading from Edge and I will try to send the emails from Chrome.
Thank you very much
Miguel
Retail1820

Retail1820

2021-03-11 07:53

reporter   ~63260

This morning, from Chrome, I sent 2 emails inviting to participate in the survey to my address and they didn't arrive (the emails have an image inserted in the body of the email and a pdf file added).
Then I tried from Edge and they didn't arrive either.
My surprise is that when I tried to access Survey Resources, the same problem appears as with Chrome. On 3 March 2021 I managed to access from Edge and incorporate resources, insert images in the body of the email and add a pdf file to the email. I have not changed anything in my computer settings since then. I don't understand the problem that is occurring.
 In December 2019 I sent several e.mails with files and images to test a draft survey and everything worked perfectly.

I can't understand what the problem is.
Retail1820

Retail1820

2021-03-12 05:53

reporter   ~63323

Hello
Yesterday, around 9.45 pm, I managed to access the "Resources" section of the survey from "Internet Explorer" (I still have it installed on my computer and I haven't used it for years).
I sent two emails from IE and the result is the same as with Chrome and Edge: LimeSurvey informs me that it has sent the emails, but they do not arrive to the receivers.
My current situation:
1. The resources are loaded and added to the mail (I did it on 3 March 21, from Edge).
2. From Edge and Chrome I can neither access nor add resources to the mail template.
3. Emails with inserted images and added files sent from Chrome, Edge and IE do not reach the receiver.

I am going to continue with the procedure of sending the emails to my email address without images or files and from my email I forward them attaching a pdf file and inserting the university logo in the body of the email.
 (I attach a screenshot with the "Resources" access from IE).
Thank you very much
Miguel
Retail1820

Retail1820

2021-03-12 06:46

reporter   ~63324

Hello again
I have removed the pdf file and the embedded image from the email and changed the email address to send them to myself and the emails are still not arriving!
I have sent 300 invitations to participate in the survey using this formula, but now it has stopped working.
I need to fix this problem urgently. I have been preparing the survey for my PhD thesis for a year and a half and now that I have started to send the emails, the problems are preventing me from making progress.
Is it necessary for me to make another incident?
Can you enter my survey to see what is happening? I authorise you to do so.
Thank you very much.
Miguel
Retail1820

Retail1820

2021-03-12 07:51

reporter   ~63325

Hello again
I apologise for the many notes I am attaching.
After all the tests I have reported in previous notes, I decided to perform one last test: I created a fictitious survey participant with another email address of my own and sent an invitation to participate in the survey (the email did not include any embedded images or attachments). Pleasant surprise: the email arrived.
I then logged in from Internet Explorer and inserted an image with the university logo and added a pdf file. I sent the e-mail again and received an error e-mail:

         This is the mail system at host 20.limesurvey.host.

         I'm sorry to have to inform you that your message could not be delivered to one or more recipients. It's attached below.

         For further assistance, please send mail to postmaster.

         If you do so, please include this problem report. You can delete your own text from the attached returned message.

                   The mail system

          <m.lara.s@movistar.es>: SMTPUTF8 is required, but was not offered by host
           mx.movistar.es[86.109.99.69]

I created another dummy participant with my work email address and sent the email and it arrived successfully with the attachment.

Given the good experience, I sent mail to two more real participants and got the same error: SMTPUTF8 is required, but was not offered by host...

I have checked that the e-mails are correct.

Thank you very much
Miguel
ollehar

ollehar

2021-03-12 10:44

administrator   ~63326

Are you using our hosting system? We can only access your instance if you do.
Retail1820

Retail1820

2021-03-12 15:09

reporter   ~63337

Yes, I am using the LimeSurvey hosting system.
ollehar

ollehar

2021-03-12 15:56

administrator   ~63342

OK, then you might want to report the issue also on our support system to get priority: https://account.limesurvey.org/support/support
Andrewpace

Andrewpace

2021-03-16 11:48

reporter   ~63392

I can confirm the identical problem as described.

Chrome Crashes when entering resources area. Edge works fine. I am on Windows. Self hosted LimeSurvey Version 3.7.1+180424
Chrome Version 89.0.4389.82 (Official Build) (64-bit)
No Chrome plugins, no Lime Plugins or extra themes
Andrewpace

Andrewpace

2021-03-16 11:57

reporter   ~63393

I should add that I can't use Edge either because of other problems (the question and answer edit boxes are all invisible in recent updates, but not invisible on Chrome) so I am having to add resources in Edge and edit questions in chrome. Something is not good...
Andrewpace

Andrewpace

2021-03-16 16:02

reporter   ~63394

Update: I just updated from 3.7.1 to 3.25.17
and
a) The chrome issue remains(as the original poster describes)
b) The different Edge issue is resolved

So now at least it is possible to use Edge but not Chrome
c_schmitz

c_schmitz

2021-03-22 12:17

administrator   ~63521

@Andrewpace: I am inclined to close this issue as we cannot reproduce it all. It could be related to a special Chrome Setting.
Can you try to reset Chrome to standard settings and see if that helps? Are you using any special kind of virus scan software or similar that might act as a proxy?
Can you try to use Chrome from another device?
Andrewpace

Andrewpace

2021-03-22 12:50

reporter   ~63525

I don't think I would simply close it. First there are at least two people reporting the identical problem.

Second there are known problems with the KCFinder module and Chrome depending on the way it is set up and that module is quite old and not being updated:
There seem to be accumulating issues which are not going to be corrected, some of which do apply to Chrome:

For example see https://civicrm.stackexchange.com/questions/35903/problems-with-kcfinder-image-browser-in-chrome

Probably developers need to look to replacing this module?

My Chrome setup is as installed, and I don't have another machine to try. No proxies.
Andrewpace

Andrewpace

2021-03-22 12:53

reporter   ~63526

Here is a third person reporting same thing : https://forums.limesurvey.org/forum/design-issues/118785-kc-finder-is-not-working-with-chrome#186399
c_schmitz

c_schmitz

2021-03-22 15:06

administrator   ~63529

Last edited: 2021-03-22 15:14

View 2 revisions

We have hundreds of thousands LimeSurvey instances out there and only a couple people reporting this, which makes it very unlikely that it is a general problem.
I can also confirm that it works just fine here on Chrome. Maybe it is a bug in certain versions of Chrome?

If we cannot reproduce an issue we can just close it unless a way is found to reproduce.
Retail1820

Retail1820

2021-03-24 06:35

reporter   ~63585

Hi Schmitz
In addition to my personal computer, I have tried several times on my work computer and the same problem occurs.
I have uninstalled the antivirus and reset Chrome to its original settings and the problem continues.
Retail1820

Retail1820

2021-03-24 06:51

reporter   ~63586

I tried it from my smartphone and was able to browse, with difficulty due to the size of the screen, through the different options in the menus, but when I tried to access Resources, the screen was blocked.
ollehar

ollehar

2021-07-21 16:59

administrator   ~65545

Still a problem?

Issue History

Date Modified Username Field Change
2021-02-18 13:01 Retail1820 New Issue
2021-02-18 13:01 Retail1820 File Added: Error Add image Email Templates.jpg
2021-02-18 13:01 Retail1820 File Added: Error Resources.PNG
2021-02-18 13:01 Retail1820 File Added: Add files.PNG
2021-02-18 13:17 ollehar Note Added: 62353
2021-02-18 13:17 ollehar Assigned To => ollehar
2021-02-18 13:17 ollehar Status new => feedback
2021-02-18 13:34 ollehar Priority none => high
2021-02-18 13:34 ollehar Description Updated View Revisions
2021-02-28 13:21 Retail1820 Note Added: 62567
2021-02-28 13:21 Retail1820 File Added: add resources.JPG
2021-02-28 13:21 Retail1820 File Added: Insert image 1.jpg
2021-02-28 13:21 Retail1820 File Added: Insert image 2.JPG
2021-02-28 13:21 Retail1820 File Added: Insert image 3.JPG
2021-02-28 13:21 Retail1820 File Added: Insert image 4.JPG
2021-02-28 13:21 Retail1820 File Added: Add file.JPG
2021-02-28 13:21 Retail1820 File Added: Add file 2.JPG
2021-02-28 13:21 Retail1820 Status feedback => assigned
2021-03-01 18:18 c_schmitz Assigned To ollehar => c_schmitz
2021-03-01 18:18 c_schmitz Status assigned => feedback
2021-03-01 18:18 c_schmitz Note Added: 62592
2021-03-02 07:43 Retail1820 Note Added: 62596
2021-03-02 07:43 Retail1820 File Added: Resources 1.JPG
2021-03-02 07:43 Retail1820 File Added: Resources 2.JPG
2021-03-02 07:43 Retail1820 Status feedback => assigned
2021-03-02 18:54 Retail1820 Note Added: 62618
2021-03-03 15:20 Retail1820 Note Added: 62665
2021-03-05 12:20 ollehar Note Added: 62754
2021-03-05 12:21 ollehar Status assigned => feedback
2021-03-06 11:23 Retail1820 Note Added: 62813
2021-03-06 11:23 Retail1820 Status feedback => assigned
2021-03-09 14:09 ollehar Note Added: 62931
2021-03-09 14:09 ollehar Status assigned => feedback
2021-03-10 07:13 Retail1820 Note Added: 62983
2021-03-10 07:13 Retail1820 Status feedback => assigned
2021-03-10 09:49 c_schmitz Note Added: 62985
2021-03-10 10:29 c_schmitz Status assigned => feedback
2021-03-11 05:52 Retail1820 Note Added: 63248
2021-03-11 05:52 Retail1820 Status feedback => assigned
2021-03-11 07:53 Retail1820 Note Added: 63260
2021-03-12 05:53 Retail1820 Note Added: 63323
2021-03-12 05:53 Retail1820 File Added: Access from Inernet Explorer.JPG
2021-03-12 06:46 Retail1820 Note Added: 63324
2021-03-12 07:51 Retail1820 Note Added: 63325
2021-03-12 10:44 ollehar Note Added: 63326
2021-03-12 15:09 Retail1820 Note Added: 63337
2021-03-12 15:56 ollehar Note Added: 63342
2021-03-16 11:48 Andrewpace Note Added: 63392
2021-03-16 11:57 Andrewpace Note Added: 63393
2021-03-16 16:02 Andrewpace Note Added: 63394
2021-03-22 12:17 c_schmitz Note Added: 63521
2021-03-22 12:17 c_schmitz Status assigned => feedback
2021-03-22 12:50 Andrewpace Note Added: 63525
2021-03-22 12:53 Andrewpace Note Added: 63526
2021-03-22 15:06 c_schmitz Note Added: 63529
2021-03-22 15:14 c_schmitz Note Edited: 63529 View Revisions
2021-03-24 06:35 Retail1820 Note Added: 63585
2021-03-24 06:35 Retail1820 Status feedback => assigned
2021-03-24 06:51 Retail1820 Note Added: 63586
2021-07-21 16:59 ollehar Note Added: 65545
2021-07-21 16:59 ollehar Status assigned => feedback