View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
16535Bug reportsSurvey takingpublic2020-08-03 11:55
Reportergabrieljenik Assigned To 
PrioritynoneSeveritypartial_block 
Status closedResolutionfixed 
Product Version3.22.28 
Summary16535: Changing language at question preview leads to loading the wrong page
Description

Cloned from 15860. To be reviewed on LTS

When calling the question preview at a multilingual survey and switching to a different language at the preview, it doesn't load the current question with the different language but seems to load the welcome page (though showing the welcome page is disabled).

Steps To Reproduce

Import the attached survey.
Preview a question in English
Switch the language at the preview
-> Wrong screen is loaded

TagsNo tags attached.
Complete LimeSurvey version number (& build)3.22.28
I will donate to the project if issue is resolvedNo
BrowserChrome
Database & DB-VersionMySQL 5
Server OS (if known)Ubuntu 18
Webserver software & version (if known)Apache 2
PHP Version7.2.26

Relationships

related to 15860 closed Changing language at question preview leads to loading the wrong page 

Activities

gabrieljenik

gabrieljenik

2020-07-30 00:42

developer   ~59190

PR: https://github.com/LimeSurvey/LimeSurvey/pull/1524

Information about preview mode is not included in the language changer forms.
Updated the form's action when on previewgroup or previewquestion mode.

Should happen on LTS as well.
Already created a ticket for it.

sushmanadendla

sushmanadendla

2020-07-31 14:43

manager   ~59232

Tested the issue before pulling the PR, Issue exist. Tested the issue after pulling the PR, below are my findings:
Screenshot 1:Before Pulling the PR on changing the language on question preview landed in Welcome Page.
Screenshot 2:After pulling the PR I see on changing the language on preview question it landed in the question page only.
Working as expected. Please refer the attachment for more details

eddylackmann007

eddylackmann007

2020-08-03 09:44

reporter   ~59247

Fix committed to 3.x-LTS branch: http://bugs.limesurvey.org/plugin.php?page=Source/view&id=30333

lime_release_bot

lime_release_bot

2020-08-03 11:55

administrator   ~59259

Fixed in Release 3.22.210+200804

Related Changesets

LimeSurvey: 3.x-LTS 2f60256a

2020-07-30 00:40:00

gabrieljenik


Committer: eddylackmann007 Details Diff
Fixed issue 16535: Changing language at question preview leads to loading the wrong page

Information about preview mode is not included in the language changer forms.
Updated the form's action when on previewgroup or previewquestion mode.

Should happen on LTS as well.
Already created a ticket for it.
Affected Issues
16535
mod - application/helpers/SurveyRuntimeHelper.php Diff File

Issue History

Date Modified Username Field Change
2020-07-28 21:01 gabrieljenik New Issue
2020-07-28 21:01 gabrieljenik Issue generated from: 15860
2020-07-28 21:01 gabrieljenik Relationship added related to 15860
2020-07-30 00:42 gabrieljenik Note Added: 59190
2020-07-31 14:43 sushmanadendla Note Added: 59232
2020-07-31 14:43 sushmanadendla File Added: 16535_QuePreview_ChangeLang.png
2020-08-03 09:44 eddylackmann007 Changeset attached => LimeSurvey 3.x-LTS 2f60256a
2020-08-03 09:44 eddylackmann007 Note Added: 59247
2020-08-03 11:55 lime_release_bot Note Added: 59259
2020-08-03 11:55 lime_release_bot Status new => closed
2020-08-03 11:55 lime_release_bot Resolution open => fixed