View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
13418Feature requests[All Projects] Securitypublic2019-03-23 10:34
Reporterroutard Assigned Tomarkusfluer  
PrioritynoneSeverityfeature 
Status assignedResolutionopen 
Product Version 
Target VersionFixed in Version 
Summary13418: Choose http or https when sending invitations
Description

Hi,
I have a problem of functionality. I moved LS in SSL (https). Unfortunately, to send an email to 500 schools (Renater network), there is a problem with the security certificate (OVH), which blocks the link in the invitation email.
So obliged to return the whole site in http because incompatibility http / https: if I connect in admin mode with https, {SURVEYURL} creates a link in https; when I rebase the admin in http, the link generated by {SURVEYURL} is in http

Would it be possible to choose the protocol http or https when sending invitations / reminders?
If in "general settings /" security ", the option" force https "is" no ", we do not change anything (everything is in http on the site, so the links in the invitation mails too)
If in "general settings /" security ", the option" force https "is" yes "or" Do not force ", add the option http / https:

  • either as a personalized parameter for each questionnaire, in "General settings and text", "Invitations" tab, add an "http / https" button
  • either an http / https button when sending the invitation, on the page when we click on "Invitations and reminders / Send e-mails"

Thus, we stay in https at the admin level and we do on a case by case basis for sending emails (there is also perhaps something to manage on the side of redirects or not from http to https for questionnaires where you want to send in http)

Thank you !

TagsNo tags attached.

Relationships

duplicate of 13273 closedmarkusfluer Choisir http ou https pour l'envoi des invitations 

Activities

DenisChenu

DenisChenu

2019-03-23 10:34

developer   ~51107

@routard : currently : you can set publicurl to something totally different then admin url
https://manual.limesurvey.org/Optional_settings#Advanced_path_settings

Just set it in config.php just after debugsl line.

This fix this issue : no ?

Issue History

Date Modified Username Field Change
2018-02-26 00:20 routard New Issue
2018-02-26 00:20 routard Issue generated from: 13273
2019-03-23 10:32 DenisChenu Relationship added duplicate of 13273
2019-03-23 10:32 DenisChenu Assigned To => markusfluer
2019-03-23 10:32 DenisChenu Status new => assigned
2019-03-23 10:34 DenisChenu Note Added: 51107