View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
13201Bug reports[All Projects] Survey designpublic2018-05-25 11:30
Reporterdhenriquez Assigned Tomarkusfluer  
PrioritynoneSeveritymajor 
Status closedResolutionfixed 
Product Version3.0.x 
Target VersionFixed in Version3.6.x 
Summary13201: Integration Panel and Answer
Description

First of all I would like to congratulate the LimeSurvey team for the new version of the system, it is amazing

When users create a survey and configure the parameters in the integration panel, these are deleted when the survey is activated, the following case also occurs when the parameters of the integration panel are defined and the survey is activated, this automatically changes the expiration date and becomes inactive.

Another case is that it does not allow deleting an answer with the survey being active.

Thank you in advance

Deivis

TagsNo tags attached.
Complete LimeSurvey version number (& build)3.0.3
I will donate to the project if issue is resolvedNo
BrowserFirefox
Database & DB-VersionMaria DB 10
Server OS (if known)Linuxmint
Webserver software & version (if known)apache 2.4.18
PHP Version5.6.33

Activities

dhenriquez

dhenriquez

2018-01-17 20:50

reporter  

limesurvey_survey_592497.lss (146,506 bytes)
jelo

jelo

2018-01-17 21:03

partner   ~45880

What is deleted? The parameter created in the panel integration screen?
Cannot reproduce the issue with your attached survey in LS 3.0.4.
Parameter stays there after activation. See attached screen.
So you might just need to update to LS 3.0.4.



dhenriquez

dhenriquez

2018-01-17 21:16

reporter   ~45881

Yes, that parameter is the one that is deleted, please validate that you can create another parameter, that the system shows the destination question, let me update to the new version and test, thanks for your help.

dhenriquez

dhenriquez

2018-01-17 21:48

reporter  

error_target.png (13,202 bytes)
error_target.png (13,202 bytes)
dhenriquez

dhenriquez

2018-01-17 21:48

reporter   ~45882

I updated to 3.0.4, but the error persists, if I try to create a new URL parameter,the system does not show me the options

dhenriquez

dhenriquez

2018-01-17 21:49

reporter   ~45883

If I try to delete some answer in a survey, the option doesnt work.



error_delete_answer.png (37,010 bytes)
error_delete_answer.png (37,010 bytes)
jelo

jelo

2018-01-17 23:28

partner   ~45884

Post https://bugs.limesurvey.org/view.php?id=13201#c45883 is a new bug? Unrelated to panel integration bug? if so, open a new ticket for that.

The panelintegration isn't offering any new target question.
After deleting the existing parameter, even that target question isn't offered.
Looks like a bug. Stil need to check, if that is the case with every new surveyfile.

Your issue description is about deleting when activating the survey. To me it looks more like an issue that the target questions are not accessible to the panel integration routine. Seems to be a enumeration issue. So there is a bug.



jelo

jelo

2018-01-17 23:44

partner   ~45885

Since it could be a bug triggered from your surveystructurefile or with certain questions, you should create a new survey with just three testquestions. When creating a new survey I wasn't able to reproduce the issue. Perhaps I need to use different questions types.
I attach the simple survey I used and failed to recreate the issue under 3.0.4.



20180117.panelintegrationtest.lss (14,482 bytes)
LouisGac

LouisGac

2018-01-22 11:02

manager   ~45941

jelo: thank you for your work

ahitpointhero

ahitpointhero

2018-04-06 01:14

reporter   ~47349

I was having the same issue. Even if I could set the panel integration parameters early on, at some point in developing a survey these options would vanish altogether (even ones that I had already set, saved, and verified later). I was also finding that if I exported the survey as an LSS, the entire <survey_url_parameters> would not export with it. Even if I manually added it back in, then imported the manually-edited .lss file, it would last through a few participants, then everything would vanish again, and it would only occasionally log the parameters in the dataset.

I found a workaround that seems to fix it, however. It seems that the problem was that elsewhere in the survey (i.e., not the questions that were being used to log parameters), I had some long text responses. The question text for these items were fairly long -- about 2 paragraphs, multiple linebreaks, and formatting (bold, italics, etc.). If I removed the question text from these items, then suddenly the parameter options would show back up under the panel integration menu. My workaround for this was to create a "show text" question mask that included the writing prompt instructions, and then left the question text for the actual items blank.

Hope this helps!

markusfluer

markusfluer

2018-04-09 13:37

administrator   ~47368

This issues should be solved with the latest release.
Please start a new bugreport should anything come up again!

c_schmitz

c_schmitz

2018-05-25 11:30

administrator   ~47849

Version 3.8.1+180524 released

Issue History

Date Modified Username Field Change
2018-01-17 20:50 dhenriquez New Issue
2018-01-17 20:50 dhenriquez File Added: limesurvey_survey_592497.lss
2018-01-17 21:03 jelo File Added: 20180117.ActivatedPanel.PNG
2018-01-17 21:03 jelo Note Added: 45880
2018-01-17 21:16 dhenriquez Note Added: 45881
2018-01-17 21:48 dhenriquez File Added: error_target.png
2018-01-17 21:48 dhenriquez Note Added: 45882
2018-01-17 21:49 dhenriquez File Added: error_delete_answer.png
2018-01-17 21:49 dhenriquez Note Added: 45883
2018-01-17 23:28 jelo File Added: 20180117.ActivatedPanel2.PNG
2018-01-17 23:28 jelo Note Added: 45884
2018-01-17 23:44 jelo File Added: 20180117.panelintegrationtest.lss
2018-01-17 23:44 jelo Note Added: 45885
2018-01-22 11:02 LouisGac Note Added: 45941
2018-04-06 01:14 ahitpointhero Note Added: 47349
2018-04-09 13:37 markusfluer Note Added: 47368
2018-04-09 13:37 markusfluer Assigned To => markusfluer
2018-04-09 13:37 markusfluer Status new => resolved
2018-04-09 13:37 markusfluer Resolution open => fixed
2018-04-09 13:37 markusfluer Fixed in Version => 3.6.x
2018-05-25 11:30 c_schmitz Note Added: 47849
2018-05-25 11:30 c_schmitz Status resolved => closed