View Revisions: Issue #14921

Summary 14921: Ranking question on mobile devices (problem with dragging/scrolling)
Revision 2019-05-21 22:31 by jelo
Description

I found an issue with the ranking question when I tested the survey on my iPhone (any browser). It will only let me drag and drop directly across (horizontally) from the "choices" to the "ranking". If I try to move it up or down, it scrolls the page. The same thing happens if I try to move answers in the "ranking" section up or down. So I'm unable to properly rank them. It is especially problematic if the answer options are long and you need the ability to scroll.

Also, the "ranking_advanced" option is actually impossible to answer on my iPhone. (I'm unsure if these problems also exist for Android, I don't have a device to test with).

Here is an example. I've also attached the survey. The first group has long answers. The second group has short answers. It happens with both versions that I'm using: 3.17.3+190429 and 2.6.7-lts Build 171212.

www.datamaxsurveys.net/survey/index.php/442798?lang=en

I'm new to 3.0, so I'm not sure if there's maybe just a setting or a template/theme adjustment that I need to make? But based on previous posts on this issue, it seems like a difficult one to solve. The issue is the same using 2.6lts (using a mobile-optimized template I purchased from LimeSurvey Template Shop).

Revision 2019-05-21 16:30 by maxersloan
Description

I found an issue with the ranking question when I tested the survey on my iPhone (any browser). It will only let me drag and drop directly across (horizontally) from the "choices" to the "ranking". If I try to move it up or down, it scrolls the page. The same thing happens if I try to move answers in the "ranking" section up or down. So I'm unable to properly rank them. It is especially problematic if the answer options are long and you need the ability to scroll.

Also, the "ranking_advanced" option is actually impossible to answer on my iPhone. (I'm unsure if these problems also exist for Android, I don't have a device to test with).

Here is an example. I've also attached the survey. The first group has long answers. The second group has short answers. It happens with both versions that I'm using: 3.17.3+190429 and 2.6.7-lts Build 171212.

www.datamaxsurveys.net/survey/index.php/442798?lang=en

I'm new to 3.0, so I'm not sure if there's maybe just a setting or a template/theme adjustment that I need to make? But based on previous posts on this issue, it seems like a difficult one to solve. The issue is the same using 2.6lts (using a mobile-optimized template I purchased from LimeSurvey Template Shop).